If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
и моята 147 идва от Австрия...В България беше карана 4 месеца и то от хора, които не са я глезили ама хич....И въпреки това, няма забележки по салона и външния вид. Двигателя да чукна на дърво е добре за сега
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Февруари месец 2007 год. си купих 155-ца с мотор 2.0 16 V TS от Германия на 120 000 км.по километраж.Сега е на 190 000 км.,карана е само с така оплюваната Селения 20 К,сменям го на 15 000 км.и досега съм сменил:
1.Мека връзка.
2.Капак на клапаните.
3.Носачи,макферсони,накладки и корм.накрайници.
4.Свещи - Denso Iridium.
Колата е с газов инжекцион и почти всички километри е навъртяла в Европа-Испания,Франция,Италия,Германия,Гърция и Швейцария.Никога не ми е правила проблем,с изключение на 1 кабел,който Бобо оправи за 20 мин.Лятото в Италия навъртях 7000 км.за 15 дни.като си карах между 170 и 200 км.ч.Ако иска някой може да дойде с мен да пробваме да счупим прословутият TS,който се плашил от високи обороти!!!
sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.
извода е като старата пословица: "Колите са като жените." Има читави и има и зли ... На външен вид не се разбира, а трябва да я покараш малко и ако не ти хареса сменяш
... Аз моята няма да я сменям :P
Незнам...Момчетата от въпрос за туин спарка го обърнаха във спор бензин-дизел.Обърках се още повече! А и чух някакви четирицифрени суми за ходовата част!Поне разбрах че читава 166ца за 6-7к ще се намери мнооооооого трудно!Иначе мерака е голям! Не можел т. спарка да тегли този шлеп... Ами това не е бегачка за светофарни гонки все пак а лимузина според мен с достатъчно мощност. За спортистите има 3.0 ,3.2 ! А бензиновата Каппа вървяла повече от туин спарка???Не ми се иска да правя този компромис защото дизаина и все едно са се събрали да го правят едни веселяци в час по трудово )))))) Но е далеч по широка, а за мен това е важно защото съм над двата метра!В Алфата се сгъвам на ер малък ,ама нали който се влюби и малко оглупява )
Колега, внимателно избирай. Това е разковничето. Ако искаш изрично бензинка, то взимай такава, но се увери, че изборът ти е добър - води я на диагностика, покарай малко, изчакай да загрее, за да видиш как ще се държи, понатисни я и пр. и пр. Хубави коли са, спор да няма. Важното е да ти дава кеф предимно, а не неприятности.
Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
На който 155коня бензин му идва слаб да си купи Ферари а не печка - карал съм 2,4JTD - ебаси вървежа не може да тръгне на първа да те изтегли от светофара...
Колега, вървежа на колата не се измерва в конски сили. Ако се измерваше само в конски сили нямаше да се чертаят графики и нямаше по книжките да пишат някакви излишни характеристики, които се измерват в нютонметри. "Издърпването на светофара" зависи много повече от нютонметрите, отколкото от конските сили. Вальо е прав - така говориш, щото си в Бургас. Да се видим някой ден, на който искаш светофар да видиш как "печката не отлепя". С тоя газов бойлер ще ми видиш само задния номер за кратко Както казах, ЖТД предлага повече динамика от 2.0ТС и ако ще целия форум да оспамиш, няма да промениш този факт.
Нещата се променят, технологиите напредват и трябва отвреме навреме човек да се ъпдейтва, а не да излиза с твърдения, валидни за миналия век.
И дай да се върнем към темата - никой не ти оспорва твоя собствен избор - карай си каквото си искаш. Темата беше за хора, които тепърва трябва да правят избор и мисля, че съвсем коректно съм описал кой мотор за какво става. Без да плюя и без да налагам само моето, за разлика от теб. Та в тоя ред на мисли, престани да подскачаш всеки път, щом някой каже, че ЖТД е по-разумен избор от останалите моторизации.
Извод: Не трябва да се кара с над 200 дори и не трябва да се поддържа 200 с такива автомобили...за любителите на високите скорости си има по мощни автомобили.
...2.0 ТС е подходящ само за хора, които отговарят на 2 условия: а) карат пенсионерската и никога не вдигат повече от 160 на магистралата; и б) са много педантични по отношение на колата и са готови да я глезят с много добра поддръжка без да "спестяват" от консумативи. 2.0 ТС НЕ е подходящ за хора, които искат динамика. Въпреки всички митове и легенди, 2.4 ЖТД предлага много повече динамика в 166-тицата от 2.0 ТС. Причината е, че 166 е параход - голяма и тежка. За да издърпа тази тежест двигателят трябва да разполага с много повече въртящ момент. В по-малки коли може и да е различно - не знам. Освен това, от споделения от колегите опит става ясно, че поддържането на 200 км/ч с 2.0 ТС за повече от няколко минути увеличава риска от раждане до към 90%, докато 2.4 ЖТД си ги поддържа и за дълго време без проблем. И не на последно място, противно на общоприетото схващане, поддръжката на ЖТД е много по-лесна, отколкото на 2.0 ТС и дори може да се окаже и по-евтина...
Дизела има повече чарколяк за чупене от бенза и ремонтите са значителнои по скъпи ,не мога да споря за издражливоста ,'щото не съм компетентен. Аз също не съм фен на газта ,но си е евтин вариант за предвижване. А ако се търси разход твоят е големичък в сравнение с други автомобили (на баща ми форда гори 5 нафта ,градско ,е това е разход )
Поименно колега - какъв е повечето чарколяк?
1. Нямаш запалителна система;
2. Елементите на горивната система са много по-надеждни и рядко опираш до тях;
3. Повечето датчици ги има и в двата случая, даже в бензиновите са повече;
4. Като сложиш газ - те ти още една система за поддържане и чарколяк, който да го мислиш.
Айде стига глупости. Времената се променят и технологиите напредват. Съвременните дизелови матори са даже по-лесни за поддръжка от бензиновите, особено пък от твинспарците.
Февруари месец 2007 год. си купих 155-ца с мотор 2.0 16 V TS от Германия на 120 000 км.по километраж.Сега е на 190 000 км.,карана е само с така оплюваната Селения 20 К,сменям го на 15 000 км.и досега съм сменил:
1.Мека връзка.
2.Капак на клапаните.
3.Носачи,макферсони,накладки и корм.накрайници.
4.Свещи - Denso Iridium.
Колата е с газов инжекцион и почти всички километри е навъртяла в Европа-Испания,Франция,Италия,Германия,Гърция и Швейцария.Никога не ми е правила проблем,с изключение на 1 кабел,който Бобо оправи за 20 мин.Лятото в Италия навъртях 7000 км.за 15 дни.като си карах между 170 и 200 км.ч.Ако иска някой може да дойде с мен да пробваме да счупим прословутият TS,който се плашил от високи обороти!!!
Твоят мотор е от 150 коня като моят ,а не 155 прави ми впечатление ,че родилките са само от вторият модел !!!
Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Дизела е муден, шумен, мръсен, тежък, с изнесен в ниските обороти макс. върт. момент, не е пъргав ...
Това отчасти е вярно за германските дизели от 90-те години, но темата не е вечния спор бензин дизел, а за 166 2.4ЖТД и 166 2.0 ТС. И както споменах по-рано, който не е карал 166 2.4 ЖТД няма представа за какво говори. И бих добавил: да я кара активно поне 1 месец и градско, и извънградско. Защото на мен ми трябваше около месец да свикна с тая огромна мощ и да я овладея.
Предавам се не ми се спори вече ,то е ясно ,че няма да се стигне до консенсус
Ами как ще се стигне до консенсус като срещу ЖТДто скачате хора, които не сте карали такава кола? За сметка на това, съм карал достатъчно бензинови автомобили, с газ, без газ и т.н. И не казвам, че са лоши, но след опита с тях мога да кажа, че ЖТДто не само не им отстъпва, ами дори ги и превъзхожда по много показатели.
И освен това, не забравяй, че говорим конкретно за 166, а не за ГТВ или нещо друго. За тая кола, 2.0ТС е слаб, а 2.4ЖТД осигурява много повече динамика. А повервай ми, аз знам какво е динамика. Няма да обяснявам как карам, щото веднага ще гракнат срещу мен. Само ще ти кажа, че със 166 2.4 ЖТД изпреварването е лесно, безопасно и доставя истинско удоволствие. Повервай ми също, че и Вальо и Гиги също са на "ти" с динамиката. Така че не питай старило, а питай патило.
Е ми тогава предлагам да се направи нещо като таблица - бензин ; дизел , и всеки да има право да гласува по един път, и което събере повече ,, точки,, предлагам на колегата да се насочи към него...
Това изобщо не е нужно, защото човекът може сам да си прецени какво му трябва. Ако иска да натиска педала, му трябва 6-так. Ако нема пари за 6-так - взима ЖТД. Ако не вдига скорости и обича да си глези колата може да си вземе 2.0ТС.
Comment